Αξιωματούχοι των ΗΠΑ: Ύποπτος για έκρηξη στο Νάσβιλ πέθανε σε έκρηξη

NASHVILLE, Tenn. (AP) – Οι ομοσπονδιακές αρχές αναγνώρισαν την Κυριακή τον άνθρωπο που λένε ότι είναι υπεύθυνος για τη βομβιστική επίθεση την ημέρα των Χριστουγέννων και είπαν ότι πέθανε στην έκρηξη.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν DNA για να συνδέσουν τον άντρα, που αναγνωρίστηκε ως Άντονι Κουίν Γουόρνερ, με την έκρηξη. Είπαν ότι πιστεύουν ότι δεν εμπλέκεται κανείς άλλος.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι στρέφονται τώρα για να διερευνήσουν το μνημειώδες έργο της συνένωσης του κινήτρου πίσω από την έκρηξη της Ημέρας των Χριστουγέννων που έβλαψε σοβαρά δεκάδες κτίρια στο κέντρο του Νάσβιλ και τραυμάτισε τρία.

Μέσα σε λίγες μέρες, έχουν υποβληθεί εκατοντάδες συμβουλές και στοιχεία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι αξιωματούχοι δεν έχουν παράσχει πληροφορίες σχετικά με το τι ενδεχομένως οδήγησε τη Warner να ξεκινήσει την έκρηξη.

Ο διευθυντής του Γραφείου Ερευνών του Τενεσί δήλωσε σε δημοσιογράφους την Κυριακή ότι η Γουόρνερ δεν ήταν στο ραντάρ πριν τα Χριστούγεννα.

DULUTH, Minn. – Οι τοπικοί πρώτοι ανταποκριτές συνεχίζουν να διακινδυνεύουν όχι μόνο τη δική τους αλλά και τη ζωή της οικογένειας και των αγαπημένων τους καθώς συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτή τη νέα εποχή γύρω από τον COVID-19.

Ο βουλευτής Pete Stauber (R-MN) φροντίζει τώρα να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται με ασφάλεια με ηρεμία.

Η αστυνομία της περιοχής, η πυροσβεστική και διάφοροι άλλοι πρώτοι ανταποκριτές έχουν ντυθεί σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (ΜΑΠ) για κάθε κλήση, αντιμετωπίζοντας τους κατοίκους σαν να έχουν COVID-19 χωρίς να το γνωρίζουν.

Αυτό προκαλεί τεράστια πίεση στην προσφορά ΜΑΠ σε ολόκληρη τη Μινεσότα.

Στη συνέχεια, ο Stauber κάλεσε τον κυβερνήτη Tim Walz να εκδώσει εκτελεστικό διάταγμα ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα να δημοσιεύσει ζωτικές πληροφορίες εκείνων που βρέθηκαν θετικοί για COVID-19 σε αποστολείς της περιοχής 911. Ο Γουόλζ υπέγραψε την εντολή νωρίτερα το απόγευμα.

Ο Stauber και πολλοί άλλοι τοπικοί ηγέτες πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθούσε καλύτερα στην προετοιμασία των ανταποκριτών σε διάφορες κλήσεις.

“Μόλις το ξεπεράσουμε αυτό, θα μιλήσουμε για την αλυσίδα εφοδιασμού. Δεν θα έπρεπε να ξαναβρεθούμε σε αυτή την κατάσταση. Θα μάθουμε από αυτό και θα κοιτάξουμε πίσω και θα πούμε τι κάναμε καλά και τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα”, δήλωσε ο Στάουμπερ.

Πολλοί πρώτοι ανταποκριτές είπαν στον Στάουμπερ ότι θα ξεμείνουν γρήγορα από το ΜΑΠ αν ο Κυβερνήτης δεν περάσει την εντολή.

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *