Βίντεο επιτρέπεται στη δίκη των αξιωματικών που χρεώνονται στη δολοφονία Floyd

ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ (AP) – Ένας δικαστής επικύρωσε την απόφασή του να μεταδώσει ζωντανά τη δίκη τεσσάρων πρώην αστυνομικών της Μινεάπολης που κατηγορούνται για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο δικαστής Πήτερ Κέιχιλ λέει με τη σειρά του την Παρασκευή ότι επιτρέπει την κάλυψη βίντεο λόγω του τεράστιου παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την υπόθεση και του περιορισμένου δικαστικού χώρου. Ο Καχίλ απέρριψε τις ανησυχίες των κρατικών εισαγγελέων.

Υποστήριξαν τον προηγούμενο μήνα ότι η καταγραφή ήχου και οπτικών στοιχείων της δίκης θα παραβίαζε τους κανόνες του δικαστηρίου και θα τρόμαζε πιθανούς μάρτυρες. Ένας συνασπισμός οργανισμών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Associated Press, έχει ζητήσει πρόσβαση στην κάμερα.

Υποστηρίζουν ότι οι κάμερες θα αυξήσουν τη διαφάνεια, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο.

ΜΙΝΕΣΌΤΑ,- Μια μονάδα υποβοηθούμενης διαβίωσης στη φυλακή Duluth και Moose Lake στην κομητεία Carlton αντιμετωπίζει ένα ξέσπασμα COVID-19, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 28 περιπτώσεις στην κομητεία του St. Louis και σε 14 περιπτώσεις στην κομητεία Carlton.

Την Τετάρτη η κομητεία του Σαιντ Λούις είδε ένα άλμα σε περιπτώσεις 11, ένα μεγάλο ποσοστό που συνδέεται με την κατοικία της Αγίας Αννας στο Ντουλούθ.

Δεδομένου ότι είναι μια περιοχή υψηλού κινδύνου, η κομητεία συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα για να απομονώσει τους κατοίκους, να εντοπίσει και να εξετάσει το εκτεθειμένο προσωπικό, ακόμη και να ζητήσει γιατρούς από την Εθνική Φρουρά της Μινεσότα.

“Συνεργαζόμαστε με τις εγκαταστάσεις για να μιλήσουμε για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για τον έλεγχο των εστιών”, δήλωσε η Κρίστεν Έρεσμαν στο Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα. “Έτσι, αυτό περιλαμβάνει την απομόνωση ασθενών, τη συν-ορμητική -εάν δεν μπορούν να έχουν το δικό τους δωμάτιο, θα είναι συν-horted- έτσι ώστε οι ασθενείς, οι άρρωστοι ασθενείς θα είναι μαζί, οι μη άρρωστοι ασθενείς θα τεθούν σε καραντίνα για να τους προστατεύσουν.”

Οι κρατικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι έχετε μέλη της οικογένειας σε ένα σπίτι υποβοηθούμενης διαβίωσης ή ομάδας, εξετάστε το ενδεχόμενο να τα αφαιρέσετε ανάλογα με την υπηρεσία που λαμβάνουν εκεί.

Στη φυλακή Moose Lake στην κομητεία Carlton, 9 τρόφιμοι έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν κορωνοϊό και 23 θεωρούνται θετικοί με βάση τα συμπτώματά τους και τα στοιχεία στενής επαφής με μολυσμένα άτομα.

Στις εγκαταστάσεις έχει εφαρμοστεί σχέδιο «Παραμονή με Μονάδα». Οι τρόφιμοι μπορούν να συγκεντρωθούν μαζί με άλλους από τις μονάδες διαβίωσής τους μόνο όταν καταλαμβάνουν την τραπεζαρία, τον εκπαιδευτικό προγραμματισμό, τη βιομηχανία εγκαταστάσεων ή τις ευκαιρίες εργασίας.

Στην κομητεία του Σαιντ Λούις η μόλυνση έχει προβλεφθεί να κορυφωθεί στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου, ωστόσο αξιωματούχοι την Τετάρτη ανέφεραν ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν εάν αυτή είναι η αρχή αυτής της κορύφωσης, καθώς τόσες πολλές νέες περιπτώσεις περιορίζονται σε εκείνη τη μονάδα στο Ντουλούθ.

Ωστόσο, ανέφεραν ότι η πρόσφατη σειρά κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι ο ιός εξαπλώνεται μέσω της εξάπλωσης της κοινότητας στο νομό.

Οι ειδικοί με το Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα συμβουλεύουν το κοινό να μην επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στους αριθμούς, επειδή αναμένουν ότι ο ιός είναι πιο ενεργός από ό, τι μπορεί να υποδηλώνουν οι αριθμοί.

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *