Η επιχείρηση Duluth πωλεί κορυφές ερυθρελάτης ως μικρά και βιώσιμα χριστουγεννιάτικα δέντρα

DULUTH, Minn. – Μια νέα εταιρεία στο Duluth που πωλεί μικρά, βιώσιμα χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιουργούνται από μαύρες κορυφές ερυθρελάτης απογειώνεται αυτή την περίοδο των διακοπών.

Λέγεται “Μικρό Δέντρο C”, που δημιουργήθηκε από τους κατοίκους του Ντουλούθ Μπέντζι Κρίστενσεν, Νόλα Γουίλσον και τον αδερφό του Γουίλσον.

Αυτά τα δέντρα μπορούν να χωρέσουν σε μικρότερους χώρους, όπως διαμερίσματα, και μπορούν ακόμη και να ταχυδρομηθούν σε αγαπημένα πρόσωπα που μπορεί να μην μπορείτε να δείτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Η αρχική διαδικασία σκέψης ήταν, να κάνετε κάτι μικρό που θα μπορούσε να αποσταλεί και να στείλετε ένα μικρό κομμάτι των Χριστουγέννων ίσως στα παιδιά σας στο κολέγιο ή στους παππούδες σας που δεν μπορείτε να επισκεφθείτε”, εξήγησε ο Κρίστενσεν.

Οι μαύρες κορυφές ερυθρελάτης συλλέγονται χωρίς να χρειάζεται να κόψουν ολόκληρα δέντρα.

Η ομάδα κατευθύνεται σε βάλτους γύρω από τη Μινεσότα και κόβει τις κορυφές των μαύρων spruces αφήνοντας το υπόλοιπο κάθε δέντρο μόνο του.

Μια νέα κορυφή ερυθρελάτης αναγεννάται σε κάθε δέντρο σε περίπου πέντε έως επτά χρόνια.

“Μας επιτρέπουν να πάρουμε λίγο από την ομορφιά τους και να το φέρουμε πίσω για όλους, αλλά συνεχίζουν να είναι όμορφοι και στο δικό τους περιβάλλον”, δήλωσε ο Γουίλσον.

Οι γλάστρες είναι φτιαγμένες από σημύδες που έχουν κόψει από περιοχές που είναι υπερπληθυσμένες μαζί τους, γεγονός που επιτρέπει στα άλλα δέντρα να γίνουν ισχυρότερα με λιγότερο ανταγωνισμό για το ηλιακό φως και τα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Στη συνέχεια, ό, τι συλλέγεται από την ύπαιθρο πηγαίνει κάτω στο εργαστήριο του υπογείου.

“Βασικά προσπαθούμε να κάνουμε μια γραμμή συναρμολόγησης, θα κόψουμε αυτή τη σημύδα μόνο με ένα αλυσοπρίονο στην αυλή μας, και στη συνέχεια θα πάμε στο υπόγειό μας και θα ανοίξουμε μια τρύπα, μια μεγαλύτερη τρύπα, και στη συνέχεια μια μικρότερη τρύπα και απλά θα χωρέσουμε το δέντρο σε αυτό και στη συνέχεια η μεγαλύτερη τρύπα που βάζουμε βρύα και αυτός είναι ο τρόπος μας να ποτίζουμε το δέντρο “, εξήγησε ο Κρίστενσεν.

Τα τελικά προϊόντα κυμαίνονται σε μέγεθος από περίπου δύο έως τέσσερα πόδια και έχουν χτυπήσει με τις τοπικές επιχειρήσεις.

Οι τοποθεσίες του Συνεταιρισμού Whole Foods τα πωλούν, ενώ εστιατόρια όπως το OMC Smokehouse τα έχουν αγοράσει για να διακοσμήσουν.

“Εργαζόμαστε συνεχώς και έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια”, δήλωσε ο Κρίστενσεν. “Ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικό, και για να οδηγήσετε, το Whole Foods είναι ακριβώς κάτω από το δρόμο και να οδηγήσετε και να τα δείτε έξω και να δείτε ότι άνθρωποι σαν αυτούς.”

Αυτή είναι η πρώτη χρονιά της επιχείρησης The Little C Tree για αυτό το ζευγάρι duluth, το οποίο μετακόμισε στα Δίδυμα Λιμάνια από τη Γιούτα το 2019.

“Ήταν πολύ έντονη δουλειά”, γέλασε ο Γουίλσον.

Μετά την επιτυχία τους με το Μικρό Δέντρο C, ο Κρίστενσεν και ο Γουίλσον ελπίζουν να συνεχίσουν τις δουλειές τους για τις γιορτές που θα έρθουν, μαζί με την πρόβλεψη νέων έργων.

“Έχουμε κάποιους στόχους… επεκτείνοντας και όχι μόνο έχοντας μικρά δέντρα, αλλά και φτιάχνοντας βιώσιμα έπιπλα και έτσι φαντάζομαι ότι θα το κάνουμε για λίγο, και μας αρέσει πολύ το Duluth”, δήλωσε ο Γουίλσον.

Οι συνιδρυτές της εταιρείας Little C Tree πωλούν τα προϊόντα τους στο Dovetail Cafe στο Duluth, και τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν δωρίσει ένα μέρος των πωλήσεών τους σε τοπικούς υπαλλήλους εστιατορίων που είναι άνεργοι κατά τη διάρκεια της τελευταίας διακοπής λειτουργίας του COVID-19 της Μινεσότα.

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *