Οι πωλήσεις δωροκαρτών αυξάνονται για τις τοπικές επιχειρήσεις

DULUTH, Minn. – Με λιγότερους ανθρώπους να μην θέλουν να περάσουν πολύ χρόνο για ψώνια αυτοπροσώπως λόγω της πανδημίας, οι πωλήσεις δωροκαρτών έχουν αυξηθεί σε ορισμένα τοπικά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Το προσωπικό στο Frost River στο Lincoln Park λέει ότι οι δωροκάρτες είναι πολύ δημοφιλείς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο διευθυντής του καταστήματος λέει ότι οι αυξημένες πωλήσεις δωροκαρτών μπορούν πραγματικά να δώσουν ώθηση στις μικρές επιχειρήσεις που υποφέρουν από οικονομικά προβλήματα.

“Βοηθά πραγματικά να στηρίξουμε τις πολύτιμες μικρές επιχειρήσεις μας αυτή τη στιγμή για να περάσουμε μια τέτοια εποχή. Αν συνεχίσουμε τις δωροκάρτες, υπάρχει ελπίδα στο τέλος του τούνελ. Θα καλυτερωψει. Αυτό θα μας κρατήσει σε λειτουργία», δήλωσε η Dawn Moen.

Η διοίκηση του Frost River λέει ότι πολλές τοπικές εταιρείες αγοράζουν τις δωροκάρτες τους…
DULUTH, Minn.- Στη δεύτερη έως τελευταία συνεδρίασή τους του έτους το Δημοτικό Συμβούλιο του Duluth ψήφισε, μεταξύ άλλων, τη διανομή του επόμενου έτους ενός μικρότερου δοχείου τουριστικών φορολογικών εσόδων λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Πέρυσι, περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια σε τουριστικό φόρο – ή φόρος ξενοδοχείων, μοτέλ, τροφίμων και ποτών – εισπράχθηκαν έσοδα για επενδύσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό duluth και για να βοηθήσουν στην πληρωμή ορισμένων από τις υποχρεώσεις χρέους της πόλης.

Αλλά λόγω της πανδημίας, τα χρήματα του φόρου τουρισμού που παράγονται φέτος για χρήση το επόμενο έτος είναι περίπου 30% χαμηλότερα μέχρι σήμερα.

Τη Δευτέρα το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την ανακατανομή ορισμένων από αυτά τα κεφάλαια που επέλεξε να δώσει ο Δήμαρχος Λάρσον σε ορισμένες οντότητες το επόμενο έτος.

Το σχέδιο του Δημάρχου καλεί το 60% της χρηματοδότησης να πληρώσει για αδιαπραγμάτευτες υποχρεώσεις χρέους, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής πρόσθετων πληρωμών για το φορολογικό ομόλογο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του Μεγάλου Σαλέ στο Όρος Σπίριτ.

Οι σύμβουλοι Derek Medved και Terese Tomanek πρότειναν τροποποιήσεις που δρομολογούν 20.000 δολάρια από τα 500.000 δολάρια φόρου τουρισμού του Spirit Mountain για να πάνε προς το αρχοντικό Glensheen, το οποίο είχε προϋπολογισμό για να πάρει μηδέν σύμφωνα με την πρόταση του Λάρσον.

Ο σύμβουλος Joel Sipress εξέφρασε την υποστήριξή του για τη βοήθεια του Glensheen, μετά την ανηφορική μάχη της έπαυλης με τη συντήρηση τα τελευταία χρόνια.

“Όταν ανέλαβε η τρέχουσα διοίκηση της Glensheen πριν από μερικά χρόνια, υπήρξε πολλή αναβληθείσα συντήρηση”, δήλωσε ο Sipress. “Το κτίριο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και χωρίς πραγματικά σοβαρές δαπάνες για να φτιάξει τις εγκαταστάσεις, μόνο βασικά τυποποιημένα πράγματα, κινδύνευε.”

“Και ότι οι εργασίες συντήρησης βρίσκονται σε εξέλιξη και πρέπει να γίνουν για να τοποθετηθεί το Glensheen ώστε να έχει ένα ισχυρό επιτυχημένο μέλλον”, δήλωσε ο Δεύτερος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Οι σύμβουλοι Medved και Tomanek πρότειναν επίσης να πάρουν 5.000 δολάρια από τη δεξαμενή χρημάτων του Spirit Mountain και να τα βάλουν στο Παιδικό Μουσείο Duluth, το οποίο επρόκειτο επίσης να μην λάβει τίποτα το επόμενο έτος.

Την περασμένη εβδομάδα η ηγεσία στο Παιδικό Μουσείο έστειλε επιστολή στη διοίκηση της πόλης, αναφέροντας λεπτομερώς τα οικονομικά τους δεινά που προκλήθηκαν από την εκτελεστική εντολή του Κυβερνήτη.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Μουσείου εξήγησε ότι μπορούν να κλείσουν χωρίς τη βοήθεια τουριστικών φορολογικών εσόδων.

“Είμαστε εξαιρετικά δημιουργικοί ως μουσείο, αυτό κάνουμε, συνεχίζοντας να υπηρετούμε την αποστολή μας, αλλά η απώλεια συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένων των 51.000 επισκεπτών που απολαμβάνουν το μουσείο κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Κάμερον Κρούγκερ, αυτό έχει χάσει έσοδα και μας άφησε χωρίς αποθέματα στο τέλος του έτους”.

“Όταν τα χτυπήματα συνεχίζουν να έρχονται, τα χτυπήματα συνεχίζουν να έρχονται, και το Παιδικό Μουσείο χρειάζεται πραγματικά στήριξη από την κοινότητα”, ανέφερε.

Ο σύμβουλος at large Arik Forsman συμφώνησε ότι η πόλη θα πρέπει να δώσει ένα χέρι βοηθείας στο μουσείο που έχει προσφέρει εκπαιδευτικές ευκαιρίες στα παιδιά από τη Μεγάλη Ύφεση.

“Σίγουρα, εάν επρόκειτο να εξετάσουμε μια πρόσθετη οντότητα που θα χρηματοδοτούσαμε εάν αγωνίζονται πραγματικά να επιβιώσουν, αυτό είναι επίσης αρκετά συναρπαστικό”, δήλωσε ο Forsman, “όταν μιλάτε για μια επένδυση στα νιάτα και τα παιδιά μας που έρχονται στην κοινότητά μας και ζουν εδώ.”

Ο Φόρσμαν, επίσης μέλος της Διορισμένης από το Συμβούλιο Ομάδας Ορεινής Δράσης Spirit, δήλωσε ότι η ομάδα εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι το Βουνό θα βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση το επόμενο έτος.

“Απλά θέλω να ξέρετε ότι το οικονομικό μέλλον για το Όρος Των Πνευμάτων βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στην πρώτη γραμμή και στο πεδίο εφαρμογής μας για το πώς τους βάζουμε σε διαφορετική τροχιά, έτσι ώστε αυτός ο αριθμός να μην είναι ενδεχομένως τόσο μεγάλος στο μέλλον”, δήλωσε ο Φόρμαν.

Η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου είναι ο απώτερος λόγος πέρα από τις συστάσεις του Δημάρχου.

Οι σύμβουλοι διάβασαν επίσης μια τροπολογία που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Gary Anderson, η οποία θα καθυστερούσε κατά 90 ημέρες την ημερομηνία έναρξης ισχύος του διατάγματος για τις πλαστικές σακούλες.

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *