Οι τοπικές κάβες που λαμβάνουν ακραία μέτρα για να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση των πελατών, αποφεύγουν το κλείσιμο

Πολλοί άνθρωποι που έχουν κολλήσει στο σπίτι τόσο στη Μινεσότα όσο και στο Ουισκόνσιν κατευθύνονται σε κάβες. Αλλά όταν αυτά τα καταστήματα γίνονται γεμάτα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της εξυπηρέτησης των πελατών, ακολουθώντας το νόμο της δημόσιας υγείας διατηρώντας την κοινωνική απόσταση.

Μια πινακίδα μπροστά από το κατάστημα μπουκαλιών Shanty στη γειτονιά Hillside του Duluth το λέει καλύτερα:

“Μην βιαστείτε στο κατάστημα σαν να είναι όλα φυσιολογικά. Όχι, δεν είναι.”

“Επειδή δεν είναι. Είναι δύσκολοι καιροί. Δύσκολοι, δύσκολοι καιροί”, δήλωσε ο διευθυντής καταστήματος Beau Batlock.

Αυτό το σημάδι είναι ένα από τα πολλά κολλημένα σε ένα Bobcat Skid-Steer Loader χαιρετώντας τους πελάτες καθώς περπατούν προς την πόρτα.

“Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να χρονοτριβούν γύρω από το κατάστημα, ακριβώς μπροστά και θέλουμε να μπούμε μέσα και να βγούμε έξω. Ξέρεις, πάρε το προϊόν και πήγαινε σπίτι”, είπε ο Μπάτλοκ.

Τώρα μόνο τρεις πελάτες μπορούν να είναι στο κατάστημα κάθε φορά, και μόλις το βράδυ της Δευτέρας ένα φράγμα πλεξιγκλάς εγκαταστάθηκε γύρω από το γραφείο.

“Το αποκαλώ το κουτί των πέναλτι. Τώρα εργάζομαι σε κουτί ποινής”, δήλωσε ο Μπάτλοκ.

Θα μπορούσε να υπάρξει μια σκληρότερη ποινή εάν οι πελάτες δεν συμμορφώνονται: κλείδωμα των θυρών.

“Δεν φοβόμαστε να το κάνουμε αυτό, δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, αλλά πιστεύω ότι εάν αυτά δεν είχαν τεθεί σε εφαρμογή και δεν είχαν γίνει σωστά, θα αναγκαζόμασταν να κλείσουμε”, δήλωσε ο διευθυντής του καταστήματος.

“Και δεν είναι αυτό που θέλουμε.”

Η αστυνομία του Ντουλούθ δήλωσε ότι δεν έχει λάβει πολλές καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε επιχειρήσεις στην πόλη. “Φαίνεται ότι οι Duluthians είναι πολύ ευσυνείδητοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να συμμορφωθούν με την Εκτελεστική Εντολή του Κυβερνήτη”, δήλωσε η Υπεύθυνη Δημόσιας Πληροφόρησης Ίνγκριντ Χόρνιμπρουκ.

Οι λίγες ανησυχίες που έλαβαν αφορούν την κοινωνική αποστασιοποίηση σε υπαίθριους χώρους. Ο Χόρνιμπρουκ είπε ότι αν παρατηρήσετε ανθρώπους να μην τηρούν τις οδηγίες πουθενά, να αναφέρουν στην πολιτεία και όχι στο Αστυνομικό Τμήμα. Μπορείτε να το κάνετε καλώντας στο (651) 793-3746 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

Εν τω μεταξύ, κατά μήκος της γέφυρας, η Κάβα Keyport στο Superior λαμβάνει επίσης μέτρα. “Τοποθετούμε ταινία στο πάτωμα αυτή τη στιγμή, έξι πόδια μακριά”, δήλωσε ο διευθυντής του καταστήματος Nick Casper, “έχουμε πινακίδες που έρχονται”.

Ενώ ο Κάσπερ είπε ότι είναι σταθερά απασχολημένοι τώρα, αν τα πλήθη μεγαλώσουν έχουν ένα πιο ακραίο σχέδιο.

“Δεν θα χρειαζόταν να κλείσουμε”, ανέφερε. “Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε τον αριθμό των πελατών που ψωνίζουν στο κατάστημα ανά πάσα στιγμή, και το κάνουμε αυτό επί του παρόντος εάν χρειαστεί. Μπορούμε να επιβραδύνουμε την κυκλοφορία ανάλογα με τις ανάγκες”.

Ο Τζον Γουόλσμπεργκ εκτιμά το ενδιαφέρον ως πελάτης. “Χαίρομαι που το βλέπω, οι άνθρωποι το παίρνουν στα σοβαρά.”

Ειδικά από τη στιγμή που αποτολμά έξω, είναι από τη δουλειά του που εργάζεται σε ένα ήδη υψηλού κινδύνου περιβάλλον – ένα ομαδικό σπίτι.

“Ξέρεις, μας λείπει λίγη καθοδήγηση από κάθε επίπεδο κυβέρνησης, οπότε είναι ωραίο να βλέπουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας κάνει τα δικά του”, ανέφερε.

Καθώς ο ιδιωτικός τομέας κάνει ό,τι μπορεί με νέους κανόνες, έντονα διατομεακές ενδείξεις και προσαρμογές στις γραμμές του πάγκου, η κύρια απάντηση των αρχών είναι η εκπαίδευση.

“Σε δημόσιους χώρους, αν και δεν αναζητούμε απαραίτητα ή αναζητούμε άτομα που δεν συμμορφώνονται, εάν δούμε μια ομάδα ανθρώπων σε δημόσιο χώρο, θα χρησιμοποιήσουμε απλώς την εκπαίδευση για να αποκτήσουμε εθελοντική συμμόρφωση”, δήλωσε ο Χόρνιμπρουκ.

Και όλοι οι υπάλληλοι και οι πελάτες της κάβας μπορούν να κάνουν είναι να παροτρύνουν τους άλλους να κρατήσουν έξι πόδια μακριά, ώστε όλοι να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την απαραίτητη επιχείρηση.

“Πάρτε το σοβαρά,” είπε ο διευθυντής καταστήματος Shanty Batlock. “Να σέβεστε όχι μόνο τους υπαλλήλους, τους άλλους πελάτες, κρατήστε αποστάσεις και συνεχίστε τον χαρούμενο δρόμο σας.”

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *